(Kuva © Jean-Luc Godard)

Yhteys: tuukka.tomperi (at) gmail.com

—————–

Pitkän tauon jälkeen olen 2009–2010 vuodenvaihteesta lähtien kirjannut ylös kommentteja katsomistani elokuvista. Siirsin listaukset ja kommentit tähän blogiin. Etenkin vuoden 2010 listauksista puuttuu paljon elokuvia, ehkä jopa puolet, koska en silloin vielä kirjannut systemaattisesti katsomisen jälkeen vaan satunnaisesti.
En tähditä enkä pisteytä (käytännöstä on elokuvien julkisen käsittelyn kannalta enemmän haittaa kuin hyötyä), mutta pikaviitteeksi olen lisännyt kuitenkin seuraavat:
– en suosittele kenellekään ja melkein kadun, että tulin katsoneeksi
/ en katsoisi uudelleen, enkä suosittele (mutta joku – tai moni – muu voi pitää)
+ voin ainakin suositella, ehkä katsoisin uudelleen
++ katsoisin uudelleen ja suosittelen vahvasti
(Sulkuihin laitettuna samat ehdollisena esim. siksi, että anti riippuu erityisen selvästi siitä, pitääkö elokuvan lajityypistä tai kiinnostaako elokuvahistoria tms.)
Merkinnät eivät tarkoita elokuvien keskinäistä arviointia. Arvio, jos sellaista on, on aina tekstiosuudessa.

En ole pyrkinyt tarkastelemaan elokuvia perusteellisesti, eivätkä kommentit ole hiottuja tai edes tasapainoisia vaan melko puhtaasti impressionistisia. Jatkossa päivitykset tulevat kahden kuukauden jaksoissa tai tiheämmin.

Lisäksi pidän täällä ainakin toistaiseksi yllä julkaisuluetteloani, koska sitä ei ole muuallakaan listattuna. Pyrin täydentämään listaan etenkin sellaiset tekstit, joihin löytyy jonkinlainen verkkolinkki. Koetan ehtiä lisäämään myös pidettyjen esitelmien materiaaleja. Ehkä myös blogiin tulee ennen pitkää muutakin elokuvakommenttien oheen.

Mainokset

Mainokset

%d bloggers like this: